Pages

September 20, 2016

Un an de liceu în SUA prin programul FLEX. Gratuit!

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992. Acest program de burse este finanţat în totalitate de către Guvernul american şi administrat de Biroul Educaţional şi Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat, cu finanţare de la Congresul SUA.
Programul presupune un an întreg de schimb de experienţă pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Programul este recunoscut de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice din România.


În concordanță cu celelalte inițiative sponsorizate de Guvernul Statelor Unite și dedicate promovării cooperării internaționale, competiția pentru bursele FLEX este bazată pe criterii meritorii și deschisă fără niciun cost celor ce îndeplinesc condițiile de eligibilitate.
Cine este eligibil pentru acest program?

Competiția pentru bursele FLEX este bazată pe criterii meritorii și deschisă fără niciun cost celor ce îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Aplicanții eligibili:
1. Trebuie să fie născuți în intervalul 1 Ianuarie 2000- 15 Iulie 2002 și să fie elevi în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a la momentul trimiterii aplicației. Aceste două condiții sunt cumulative și nu se pot face absolut deloc derogări.
2. Au o situație academică bună sau excelentă (nu există o medie minima obligatorie cerută de program).
3. Au studiat anterior limba engleză și demonstrează abilități de folosire a limbii engleze la momentul aplicației.
4. Îndeplinesc criteriile privind obținerea vizei SUA ce pot fi verificate online.
5. Sunt cetățeni români și pot obține un pașaport în țara de origine. Aplicanții pot deține și o altă cetățenie, dar cea română este obligatorie.
6. Nu au stat în SUA pentru 3 sau mai multe luni în ultimii 5 ani.
7. Nu au emigrat deja în SUA și nu plănuiesc să emigreze.
Cum și când să aplici?

Candidații interesați de program și care îndeplinesc condițiile de selecție sunt invitați să completeze o aplicație online preliminară, în intervalul 1 Septembrie -18 Octombrie 2016 la adresa https://ais.americancouncils.org/flex . După trimiterea aplicației vor primi un e-mail de confirmare și un cod al aplicației. În lipsa acestui e-mail, de confirmare, aplicația nu va figura ca înregistrată.
Cine selectează bursierii?
România s-a alăturat programului FLEX în Septembrie 2015, când a beneficiat de 25 de burse pentru liceenii români. Numărul de burse pentru 2016 este în curs de confirmare. Selecția liceenilor se face integral de către o comisie de selecție din SUA, formată din profesioniști din varii domenii. Nicio selecție nu se face în România.

Pentru mai multe detalii accesaţi: 
http://americancouncils.ro/programe/flex/selectie/#


No comments: